چگونه کار میوه خشک کنی را شروع کنیم + تجهیزات و فضا لازم
برای شروع کار میوه خشک کنی نیاز به فضا و تجهیزات خاص خود می باشد که با توجه به حجم تولید و سرمایه اولیه متغیر می باشد.
جهت سهولت در امر پاسخگویی به شما بازدیدکنندگان گرامی، با راه اندازی پشتیبانی آنلاین، پاسخگوی سوالات شما عزیزان هستیم.
هرگونه سوال در خصوص محصولات، قیمت، خرید جزئی و عمده و... را در واتساپ از همکاران ما بپرسید.
برای شروع کار میوه خشک کنی نیاز به فضا و تجهیزات خاص خود می باشد که با توجه به حجم تولید و سرمایه اولیه متغیر می باشد.
خشک کردن میوه یکی از روش های کسب درآمد هم در منزل و هم در کارگاه های بزرگ صنعتی است. برای تولید حجم انبوه و رسیدن به سود بالا نیاز به دستگاه های مخصوص برای تولید و عرضه میوه خشک است. در کارگاه ها و کارخانجات صنعتی بزرگ با تولید محصولی با کیفیت و داشتن قیمت میوه خشک مناسب در بازار، این خشکبار طرفداران زیادی را به خود اختصاص داده است.
در طی سال های اخیر میوه خشک کنی در منزل، طرفداران زیادی پیدا کرده است. برای شروع به این کار باید موارد زیر را نظر داشته باشید:
با بازاریابی، شرایط نگهداری میوه خشک مناسب و شناخت روند کار باعث می شود تا به درآمدهای بالا دست پیدا کنید.
برای راه اندازی یک کارگاه میوه خشک کنی برحسب ظرفیت تولید، مساحت مورد نظر را درنظر می گیریم. به عنوان مثال با دستگاه میوه خشک کنی با ابعاد کوچک، یک سالن 5 الی 12 متری مناسب است. چون در این کسب و کارها کوچک تعداد پرسنل نیز کم می باشد.
اما اگر تولید در ابعاد بزرگتر و صنعتی باشد به دلیل ظرفیت بالا تولید میوه خشک و همچنین تعداد بالا پرسنل، حداقل فضای مورد نیاز 150 تا 200 متر است. این مقدار فضا برای قرار دادن انواع تجهیزات میوه خشک کنی با ابعاد بزرگ تر می باشد. البته این موضوع را باید در نظر داشته باشید که برای راه اندازی کسب و کاری با مقیاس بزرگ باید مجوزهای لازم برای راه اندازی کارگاه میوه خشک کنی دریافت کنید.
نکات قابل توجه برای شروع کار میوه خشک کنی در منزل:
امروزه برای افزایش درآمد خانوارها، افراد دست با انجام کسب وکار خانگی می زنند. یکی از پرسود ترین این مشاغل تولید میوه خشک است. از همین رو بسیاری از افراد علاقه مند به فعالیت در این زمینه شده اند. البته محاسبه درآمد دقیق حاصل از فروش میوه خشک به طور دقیق امکان پذیر نیست.
برای شروع تاسیس کارگاه میوه خشک کنی باید اقدامات زیر را انجام دهید:
این نکته فراموش نشود که درآمد حاصل از خشک کردن میوه با نحوه تولید و ظرفیت تولید ارتباطی مستقیم دارد. بنابراین کاملا مشخص است، در صورتی که در اول کار تولید با حجم کم انجام شود نباید انتظار درآمد بالایی داشته باشید.
اگر به فکر راه اندازی کارگاه میوه خشک کنی با ابعاد بزرگ و خرید دستگاه های پیشرفته هستید، ظرف مدت کوتاهی به سودآوری خواهید رسید. همچنین هر چقدر کیفیت میوه خشک های تولید شده بالاتر باشد، قطعا فروش بیشتری خواهید داشت و در نتیجه سود شما نیز افزایش پیدا می کند.
برای تولید کردن میوه خشک به صورت استاندارد در حجم نسبتا بالا باید تجهیزات زیر فراهم شود:
دستگاه میوه خشک در ابعاد و ظرفیت های متفاوتی طراحی شده است که با توجه به نیاز مشتری می تواند مناسب ترین دستگاه را انتخاب کند. این دستگاه ها دارای سه نوع سوخت مصرفی گازی، برقی و گازوئیلی است. کیفیت میوه های خشک شده در هر دو مدل گازی و برقی تقریبا یکسان است. در مدل برقی برای کارگاه هایی که دسترسی به گاز ندارند از مدل برقی استفاده می شود.
در مصرف انرژی هر دو نوع دستگاه در ابعاد و ظرفیت های پایین با هم یکسان است. اما در ظرفیت های بالای 100 کیلوگرم مصرف سوخت گازی نسبت به برقی مقرون به صرفه تر است.
این دستگاه با برش دادن میوه های به صورت خلالی یا حلقه ای انجام می شود. همانطور که می دانید برش میوه ها با دستگاه یکدست و منظم خواهد بود. علاوه براین استفاده از دستگاه اسلایسر زمان کمتری برای برش میوه می گیرد و در وقت صرفه جویی می شود.
در میوه های نرمی مانند گوجه که برش آن ها با دست باعث له شدن می شود، با استفاده از دستگاه اسلایسر براحتی عمل برش یک اندازه و صاف انجام می شود. این دستگاه در دو مدل برقی و دستی در بازار موجود است.
یکی دیگر از دستگاه های مورد نیاز برای کار میوه خشک کنی، دستگاه هسته گیر است. این دستگاه در محیط های صنعتی بیشتر استفاده می شود. همانطور که می دانید هسته گیری میوه با دست، کاری بسیار دشوار و خسته کننده است. برای همین منظور این دستگاه طراحی شده است. با این دستگاه به راحتی و سرعت بالا می توان هسته گیری را انجام داد بدون این که بافت داخلی و ظاهری میوه آسیب دیده نشود و به بهترین شکل ممکن هسته از میوه جدا شود. دستگاه هسته گیر مناسب برای انواع میوه ها با هسته های ریزو درشت می باشد.
یک از دستگاه مهم و ضروری برای شروع کار میوه خشک کنی، دستگاه های بسته بندی است. همانطور که می دانید صنعت بسته بندی تاثیر بسزایی در فروش محصولات دارد. اولین چیزی که در خرید یک محصول باعث جلب توجه می شود بسته بندی آن است.
دستگاه های بسته بندی انواع و اقسام مختلفی دارد که باید براساس نیاز آن ها را تهیه کنید. به عنوان مثال افرادی که بسته بندی در خانه انجام می دهند از دستگاه دوخت پلاستیک رومیزی یا دوخت پدالی استفاده می کنند. اما افرادی که محیط صنعتی بزرگ تری مانند کارگاه یا کارخانه دارند، از دستگاه های صنعتی تر بسته بندی استفاده می کنند.
در جدول زیر مقدار دمای مناسب برای خشک کردن انواع مختلف غذا در زیر مشخص شده است.
مواد غذایی | دمای مناسب |
---|---|
گیاهان | 95 درجه فارنهایت |
سبزیجات | 125 درجه فارنهایت |
لوبیا و عدس | 125 درجه فارنهایت |
میوه | 135 درجه فارنهایت |
دانه ها | 145 درجه فارنهایت |
گوشت های از پیش پخته شده | 145 درجه فارنهایت |
گوشت و غذاهای دریایی | 160 درجه فارنهایت |
طیور | 165 درجه فارنهایت |
همانطور که در جدول مشخص است درجه حرارت مواد غذایی های مختلف بسیار متفاوت است . پس باید دقت کنیم اگر همزمان بیش از یک نوع ماده را می خواهیم خشک کنیم به طور مناسب دسته بندی شود.
در صورتی که سرعت بیشتری برای خشک کردت دارید، افزایش حرارت دستگاه میوه خشک روش صحیحی نیست. در عوض می توانید مواد غذایی را قطعات کوچکتر و نازکتر برش دهید تا زودتر فرآیند خشک کردن انجام شود.
دستگاه میوه خشک یک دستگاه الکتریکی است که رطوبت میان بافتی میوه را از بین می برد. از جمله تجهیزات این دستگاه موارد زیر می باشد:
فن ها برای گردش هوای گرم به طور یکسان استفاده می شود. همچنین تجهیزات گرمایشی برای افزایش دما درون دستگاه می باشد. سینی ها به عنوان محفظه برای نگه داشتن میوه ها ئ سبزیجات استفاده می شود. برای شروع کار میوه خشک کنی و استفاده از دستگاه میوه خشک کن مستلزم رعایت جزئیات مربوط به آن می شود.
دستگاه میوه خشک کن دارای مقیاس معین درجه حرارت برای استفاده می باشد. برای کار با دستگاه میوه خشک کن باید دمای لازم برای خشک کردن هر محصول را بدانید. گرمای تولید شده در دستگاه در حدی است که رطوبت را از بین می برد و باعث پخته شدن مواد غذایی نمی شود.
از جمله مزایای استفاده از دستگاه میوه خشک کن موارد زیر می باشد:
معمولا نبض بازار در دستان مشتری است. بهتر است قبل از شروع تولید هدف مشخصی در بازار داشته باشید. باید تولید در راستای نیاز مشتری باشد تا شاهد فروش و توسعه بازار کار خود باشید. در تولید میوه خشک امروزه به دو صورت فله ای و بسته بندی در بازار موجود است که قطعا یک بسته بندی جذاب مشتری بیشتری را به خود جلب می کند. پس داشتن ظاهر بسته بندی شکیل حتما به فروش بیشتر کمک خواهد کرد چون نشان دهنده بهداشت و سلامت محصول است.
بازار فروش میوه خشک در جهان چشم انداز توسعه یافته ای است. توسعه تولید و صادرات در میوه خشک به دلیل بسته بندی قابل قبول آن انجام می شود. برای عرضه این محصول در حد جهانی باید به دنبال ذائقه مشتری باشیم و محصولاتی را تولید کنیم که متناسب با ذائقه مشتری باشد. از جمله این محصولات آلو، شابلون، آناناس حبه ای، زردآلو خشک و ترکیب میوه های خشک مخلوط می تواند باشد.
چگونه میوه خشک پفکی درست کنیم؟
در پاسخ به سوال میوه خشک پفکی چیست؟ می توان گفت همان میوه همان میوه خشک است. فقط شیوه خشک کردن آن ها با هم تفاوت دارد. تفوت اصلی آن ها در میزان رطوبت محصول است. در میوه خشک پفکی تا حدودی رطوبت و تازگی خود را حفظ می کند. البته داشتن رطوبت باعث می شود که ماندگاری کمتری نیز داشته باشد.
مراحل تولید میوه خشک پفکی با دستگاه میوه خشک کن به این صورت است که ابتدا میوه ها را کاملا تمیز شسته و برش داده می شود در مرحله بعد میوه ها ی اسلایسی را در دستگاه با حرارت مناسب تنظیم می کنیم. حرارت را باید طوری تنظیم کنیم تا ضمن حفظ خواص و ارزش غذایی محصول، آن را به میوه خشک پفکی تبدیل کند.
مراحل تولید میوه خشک پفکی همانند میوه خشک چیپسی و حبه ای است. تنها تفاوت عمده آن ها در دستگاه اسلایسر و نوع برش و ضخامت آن ها می باشد. میوه خشک پفکی دارای تنوع بسیاری است و افراد می توانند با هر سلیقه ای این خوراکی لذیذ را تهیه کنند.
برای راه اندازی یک کارگاه میوه خشک کنی بر حسب حجم تولید باید مساحت و دستگاه ها را در نظر گرفت. برای شروع کار میوه خشک کنی در منزل یا صنعتی نیاز به تجهیزات خاص خود دارد. از جمله این تجهیزات در تولید بالا،دستگاه میوه خشک کن، دستگاه هسته گیر، دستگاه اسلایسر و دستگاه بسته بندی می باشد. امروزه این کار در منزل طرفداران زیادی دارد. اما باید این نکته را در نظر گرفت که تولید در حجم پایین به طبع سود بالایی نخواهد داشت.
پس از تجربه موفق حضور در سیامین نمایشگاه بین المللی اگروفود تهران 2023، اینبار صنایع غذایی پیلار موفق به کسب مجوز حضور در نمایشگاه اگروفود سال 2024 شد.
ادامههمانند سایر میوه ها، موز را نیز میتوان با کمترین امکانات در خانه خشک کرد، درصورتیکه به خشک کردن میوه علاقه دارید طرز تهیه چیپس موز خانگی را از دست ندهید.
ادامهاز جمله قوانین و شرایط صادرات میوه خشک می توان به کیفیت محصول، درج برچسب، اخذ گواهینامه اشاره کرد. همچنین برای صادرات باید یک سری استانداردها رعایت شود.
ادامه
0 نظر
نظر خود را بنویسید